Kammaropera Syd logotyp

Jonas Samuelsson

Jonas Samuelsson

Jonas Samuelsson studerade teknisk fysik vid Chalmers, men bytte sedan till studier vid Kungliga musikhögskolan och Guildhall School i London och är sedan 2007 anställd vid Malmö Opera. Som frilanssångare har Jonas främst varit verksam i Frankrike, England, Spanien, Italien och har bland annat framträtt på Aix-en-Provence Festival, Le Théâtre des Champs Elysées, Royal Albert Hall och Madrids konserthus. För spansk TV har han spelat in rollen som Don Quijote (De Falla).

Jonas har varit gästprofessor i interpretation vid Lucena Music School och har arbetat som musikcoach i London. Han tilldelades Anne Wyburd Award som främsta Liedsångare vid Liedsångare 2003, har vunnit Vera Rozsa Schubert Prize och handplockades av Dietrich Fischer-Dieskau till dennes första masterclass i England.

Jonas är också verksam som dirigent och har dirigerat KOS produktioner sedan 2015.

Jag känner att KOS har ett dynamiskt och snillrikt förhållande till opera- och operettgenren. Med enorm lust och glädje jobbas det med att bearbeta och omdana repertoaren så att den känns angelägen och spännande även av idag. Ett så kreativt jobb kan man inte få nog av!