Kammaropera Syd logotyp

Elinor Fryklund

Elinor Fryklund

Elinor Fryklund började sin musikaliska bana i Halmstad, där hon växte upp. Efter studenten fortsatte sångstudierna i Växjö på S:t Sigfrids Folkhögskola under ett par år. Hon studerade till sångpedagog vid Musikhögskolan i Malmö under åren 2000–2004, varefter hon fortsatte sina studier till solist vid Operaakademiet i Köpenhamn 2004–2007. Hon debuterade i rollen som Zerlina i Mozarts Don Juan på Det Kongelige Teater, där hon även gjort rollen som Lucia i Brittens The rape of Lucretia.

Vidare har hon setts i roller som Susanna (Figaros bröllop), Despina (Cosi van Tutte), Norina (Don Pasquale), Papagena (Trollflöjten) och Nanetta (Falstaff) och Nattens drottning i Trollflöjten. Sommaren 2015 såg vi henne som Adele i Läderlappen på Ystad Teater och 2016 som Valencienne i Glada änkan. I KOS produktioner har hon har även gjort roller som Fröken Löfberg i Teaterhotellet och Adele i nyuppsättningen av Läderlappen 2018.

Det är en ynnest att få utvecklas både sceniskt och musikaliskt tillsammans med gänget i KOS. Vänskap, kreativitet, utmaningar och lust styr oss framåt och för mig är det den bästa vägen med det bästa sällskapet att få fortsätta vandra vidare på.