Lotte Ohlander

Lotte Ohlander

Lotte är frilansande sångerska med både opera och musikal på sin repertoar. Hon har sjungit många av de stora mezzorollerna som Dorabella i Così fan tutte, Ruggiero i Alcina och Abbedissan i Syster Angelica. Sommaren 2015 gjorde hon prins Orlofsky i Söderbergs uppsättning av Läderlappen på Ystads teater och påföljande år rollen som Sylviane i Glada änkan.

Våren 2017 spelade Lotte i musikalen Billy Elliot på Stockholms stadsteater och på Malmö Opera har hon bland annat gjort roller som Fruma Sarah i Spelman på taket och Madame de la Grande Bouche i Skönheten och odjuret.

För mig är KOS förknippat med ett ord: Glädje! Gruppen har alltid utgått från vad vi tycker är rätt och roligt. Vad passar oss? Vad vill vi? Samarbetet med Rickard Söderberg har tagit oss uppåt ytterligare en dimension, då han med sin kreativitet och lust fått oss att känna att ingenting är omöjligt!

Sommaren 2020: Inställt

Kära publik!

Ingen älskar operett lika mycket som vi i Kammaropera Syd på Ystads Teater och vi har jobbat hela året för att i sommar ge er en fantastisk föreställning med gräddan av Sveriges operasångare.

Men när världen ser ut som den gör just nu är med stor sorg i hjärtat vi tvingas inse att vi inte kommer kunna genomföra sommarens föreställningar på ett ansvarsfullt sätt.

Även om det är en tid kvar till premiär är vi otroligt rädd om vår publik och vill inte locka dem att utsätta sig för onödiga risker.

Dessutom är Kammaropera Syd en liten grupp entusiaster som saknar de stora spelarnas muskler och vi hoppas att ni, vår älskade publik, har förståelse för situationen.

Det vi däremot redan nu kan lova är att operetten Askungen är i tryggt förvar och kommer istället ha premiär den 2:a juli 2021.

Just nu är det högt tryck i biljettkassan, men alla ni som köpt biljett kommer bli kontaktade av Ystads Teater.

Vi i Kammaropera Syd sjunger vidare i kulisserna och hoppas att vi alla snart kommer ses.

Var rädda om er själva och varandra, och väl mött i operettens värld!

Varma Hälsningar, Kammaropera Syd.