Laine Quist

Laine Quist

Laine Quist är utbildad vid masterprogrammet på Musikhögskolan i Malmö och är sedan 2010 anställd som korist vid Malmö Opera. Utöver sin koristtjänst har hon haft roller i bland annat Rosenkavaljeren, Parsifal, Jenufa och Lakmé. Hösten 2012 gjorde hon sin första större huvudroll i Malmö Operas prisade turnéföreställning av Tosca. Man har även kunnat se henne göra titelrollerna i Puccinis Syster Angelica och Verdis Aida. Laine var  en av eldsjälarna som bildade den ideella föreningen Kammaropera Syd, där hon satt som ordförande i många år. Tillsammans med KOS har hon bland annat fått göra roller som Fiordiligi i Cosi fan tutte samt titelrollen i Alcina.

Sedan 2014 är Laine, tillsammans med Rickard Söderberg, konstnärlig ledare för Opera i Ystad, men även producent för KOS. I Ystad har hon gjort roller som Rosalinda i Läderlappen och Hanna Glawari i Glada änkan.

KOS är min hobby, min passion och min lekstuga. Genom KOS kan jag förverkliga alla mina vildaste fantasier och mina drömmar. ”Inget är omöjligt” är vårt ordspråk och ledord!