Laine Quist

Laine Quist

Laine Quist är utbildad vid masterprogrammet på Musikhögskolan i Malmö och är sedan 2010 anställd som korist vid Malmö Opera. Utöver sin koristtjänst har hon haft roller i bland annat Rosenkavaljeren, Parsifal, Jenufa och Lakmé. Hösten 2012 gjorde hon sin första större huvudroll i Malmö Operas prisade turnéföreställning av Tosca. Man har även kunnat se henne göra titelrollerna i Puccinis Syster Angelica och Verdis Aida. Laine var  en av eldsjälarna som bildade den ideella föreningen Kammaropera Syd, där hon satt som ordförande i många år. Tillsammans med KOS har hon bland annat fått göra roller som Fiordiligi i Cosi fan tutte samt titelrollen i Alcina.

Sedan 2014 är Laine, tillsammans med Rickard Söderberg, konstnärlig ledare för Opera i Ystad, men även producent för KOS. I Ystad har hon gjort roller som Rosalinda i Läderlappen och Hanna Glawari i Glada änkan.

KOS är min hobby, min passion och min lekstuga. Genom KOS kan jag förverkliga alla mina vildaste fantasier och mina drömmar. ”Inget är omöjligt” är vårt ordspråk och ledord!

Sommaren 2020: Inställt

Kära publik!

Ingen älskar operett lika mycket som vi i Kammaropera Syd på Ystads Teater och vi har jobbat hela året för att i sommar ge er en fantastisk föreställning med gräddan av Sveriges operasångare.

Men när världen ser ut som den gör just nu är med stor sorg i hjärtat vi tvingas inse att vi inte kommer kunna genomföra sommarens föreställningar på ett ansvarsfullt sätt.

Även om det är en tid kvar till premiär är vi otroligt rädd om vår publik och vill inte locka dem att utsätta sig för onödiga risker.

Dessutom är Kammaropera Syd en liten grupp entusiaster som saknar de stora spelarnas muskler och vi hoppas att ni, vår älskade publik, har förståelse för situationen.

Det vi däremot redan nu kan lova är att operetten Askungen är i tryggt förvar och kommer istället ha premiär den 2:a juli 2021.

Just nu är det högt tryck i biljettkassan, men alla ni som köpt biljett kommer bli kontaktade av Ystads Teater.

Vi i Kammaropera Syd sjunger vidare i kulisserna och hoppas att vi alla snart kommer ses.

Var rädda om er själva och varandra, och väl mött i operettens värld!

Varma Hälsningar, Kammaropera Syd.