Jonas Samuelsson

Jonas Samuelsson

Jonas Samuelsson studerade teknisk fysik vid Chalmers, men bytte sedan till studier vid Kungliga musikhögskolan och Guildhall School i London och är sedan 2007 anställd vid Malmö Opera. Som frilanssångare har Jonas främst varit verksam i Frankrike, England, Spanien, Italien och har bland annat framträtt på Aix-en-Provence Festival, Le Théâtre des Champs Elysées, Royal Albert Hall och Madrids konserthus. För spansk TV har han spelat in rollen som Don Quijote (De Falla).

Jonas har varit gästprofessor i interpretation vid Lucena Music School och har arbetat som musikcoach i London. Han tilldelades Anne Wyburd Award som främsta Liedsångare vid Liedsångare 2003, har vunnit Vera Rozsa Schubert Prize och handplockades av Dietrich Fischer-Dieskau till dennes första masterclass i England.

Jonas är också verksam som dirigent och har dirigerat KOS produktioner sedan 2015.

Jag känner att KOS har ett dynamiskt och snillrikt förhållande till opera- och operettgenren. Med enorm lust och glädje jobbas det med att bearbeta och omdana repertoaren så att den känns angelägen och spännande även av idag. Ett så kreativt jobb kan man inte få nog av!

Sommaren 2020: Inställt

Kära publik!

Ingen älskar operett lika mycket som vi i Kammaropera Syd på Ystads Teater och vi har jobbat hela året för att i sommar ge er en fantastisk föreställning med gräddan av Sveriges operasångare.

Men när världen ser ut som den gör just nu är med stor sorg i hjärtat vi tvingas inse att vi inte kommer kunna genomföra sommarens föreställningar på ett ansvarsfullt sätt.

Även om det är en tid kvar till premiär är vi otroligt rädd om vår publik och vill inte locka dem att utsätta sig för onödiga risker.

Dessutom är Kammaropera Syd en liten grupp entusiaster som saknar de stora spelarnas muskler och vi hoppas att ni, vår älskade publik, har förståelse för situationen.

Det vi däremot redan nu kan lova är att operetten Askungen är i tryggt förvar och kommer istället ha premiär den 2:a juli 2021.

Just nu är det högt tryck i biljettkassan, men alla ni som köpt biljett kommer bli kontaktade av Ystads Teater.

Vi i Kammaropera Syd sjunger vidare i kulisserna och hoppas att vi alla snart kommer ses.

Var rädda om er själva och varandra, och väl mött i operettens värld!

Varma Hälsningar, Kammaropera Syd.