John Löfgren

John Löfgren

John Löfgren är utbildad sångare och cellist vid musikhögskolorna i Malmö, Göteborg och Manchester. Vid sidan av sin fasta anställning som cellist i Malmö operaorkester frilansar John som sångare och har de senaste säsongerna bland annat sjungit i Malmö operakör.

John blev medlem i KOS 2013 i samband med att han sjöng rollen som Bradamante i Rickard Söderbergs uppsättning av Händels Alcina. Han har sedan dess medverkat i Vive l’Operette 2014, i rollen som Cascada i Glada Änkan 2016 och som Advokat Blind i Läderlappen 2018.

Det jag älskar mest med KOS är den underbara sammansättningen av sångare och musiker och den kreativa, experimentella, lustfyllda och inte minst kärleksfulla arbetsmiljön!

Sommaren 2020: Inställt

Kära publik!

Ingen älskar operett lika mycket som vi i Kammaropera Syd på Ystads Teater och vi har jobbat hela året för att i sommar ge er en fantastisk föreställning med gräddan av Sveriges operasångare.

Men när världen ser ut som den gör just nu är med stor sorg i hjärtat vi tvingas inse att vi inte kommer kunna genomföra sommarens föreställningar på ett ansvarsfullt sätt.

Även om det är en tid kvar till premiär är vi otroligt rädd om vår publik och vill inte locka dem att utsätta sig för onödiga risker.

Dessutom är Kammaropera Syd en liten grupp entusiaster som saknar de stora spelarnas muskler och vi hoppas att ni, vår älskade publik, har förståelse för situationen.

Det vi däremot redan nu kan lova är att operetten Askungen är i tryggt förvar och kommer istället ha premiär den 2:a juli 2021.

Just nu är det högt tryck i biljettkassan, men alla ni som köpt biljett kommer bli kontaktade av Ystads Teater.

Vi i Kammaropera Syd sjunger vidare i kulisserna och hoppas att vi alla snart kommer ses.

Var rädda om er själva och varandra, och väl mött i operettens värld!

Varma Hälsningar, Kammaropera Syd.