Johan Palmqvist

Johan Palmqvist

Johan, lyrisk tenor, har varit verksam i Malmö Operakör sedan år 2000. På Malmö Opera har han gjort flertalet roller, bland annat som präst i Jesus Christ Superstar, väpnare i Parsifal, Gabriel i Träskoprinsessan, livgardist i Manon, yngre bror i Dead man walking och som Simons pappa i Kinky Boots. Han har gjort rollen som Basilio i Figaros Bröllop och Monostatos i Trollflöjten med Skånska Operan, samt Alfred i Läderlappen och Camille i Glada Änkan med Kammaropera Syd, där han idag är ordförande.

Johan underhåller, tillsammans med Nils Olsson, under namnet Tenore Amore runt om i Sydsverige och gör konserter med bland annat Malmö Brandkårsorkester. Johan är även en flitigt anlitad konsertsångare.

KOS är en väldigt kreativ grupp. Arbetet med våra uppsättningar är alltid lustfyllt och vi är en skön blandning av människor som deltar både på och runt scen. Jag njuter av våra projekt tillsammans.

Sommaren 2020: Inställt

Kära publik!

Ingen älskar operett lika mycket som vi i Kammaropera Syd på Ystads Teater och vi har jobbat hela året för att i sommar ge er en fantastisk föreställning med gräddan av Sveriges operasångare.

Men när världen ser ut som den gör just nu är med stor sorg i hjärtat vi tvingas inse att vi inte kommer kunna genomföra sommarens föreställningar på ett ansvarsfullt sätt.

Även om det är en tid kvar till premiär är vi otroligt rädd om vår publik och vill inte locka dem att utsätta sig för onödiga risker.

Dessutom är Kammaropera Syd en liten grupp entusiaster som saknar de stora spelarnas muskler och vi hoppas att ni, vår älskade publik, har förståelse för situationen.

Det vi däremot redan nu kan lova är att operetten Askungen är i tryggt förvar och kommer istället ha premiär den 2:a juli 2021.

Just nu är det högt tryck i biljettkassan, men alla ni som köpt biljett kommer bli kontaktade av Ystads Teater.

Vi i Kammaropera Syd sjunger vidare i kulisserna och hoppas att vi alla snart kommer ses.

Var rädda om er själva och varandra, och väl mött i operettens värld!

Varma Hälsningar, Kammaropera Syd.