Elinor Fryklund

Elinor Fryklund

Elinor Fryklund började sin musikaliska bana i Halmstad, där hon växte upp. Efter studenten fortsatte sångstudierna i Växjö på S:t Sigfrids Folkhögskola under ett par år. Hon studerade till sångpedagog vid Musikhögskolan i Malmö under åren 2000–2004, varefter hon fortsatte sina studier till solist vid Operaakademiet i Köpenhamn 2004–2007. Hon debuterade i rollen som Zerlina i Mozarts Don Juan på Det Kongelige Teater, där hon även gjort rollen som Lucia i Brittens The rape of Lucretia.

Vidare har hon setts i roller som Susanna (Figaros bröllop), Despina (Cosi van Tutte), Norina (Don Pasquale), Papagena (Trollflöjten) och Nanetta (Falstaff) och Nattens drottning i Trollflöjten. Sommaren 2015 såg vi henne som Adele i Läderlappen på Ystad Teater och 2016 som Valencienne i Glada änkan. I KOS produktioner har hon har även gjort roller som Fröken Löfberg i Teaterhotellet och Adele i nyuppsättningen av Läderlappen 2018.

Det är en ynnest att få utvecklas både sceniskt och musikaliskt tillsammans med gänget i KOS. Vänskap, kreativitet, utmaningar och lust styr oss framåt och för mig är det den bästa vägen med det bästa sällskapet att få fortsätta vandra vidare på.

Sommaren 2020: Inställt

Kära publik!

Ingen älskar operett lika mycket som vi i Kammaropera Syd på Ystads Teater och vi har jobbat hela året för att i sommar ge er en fantastisk föreställning med gräddan av Sveriges operasångare.

Men när världen ser ut som den gör just nu är med stor sorg i hjärtat vi tvingas inse att vi inte kommer kunna genomföra sommarens föreställningar på ett ansvarsfullt sätt.

Även om det är en tid kvar till premiär är vi otroligt rädd om vår publik och vill inte locka dem att utsätta sig för onödiga risker.

Dessutom är Kammaropera Syd en liten grupp entusiaster som saknar de stora spelarnas muskler och vi hoppas att ni, vår älskade publik, har förståelse för situationen.

Det vi däremot redan nu kan lova är att operetten Askungen är i tryggt förvar och kommer istället ha premiär den 2:a juli 2021.

Just nu är det högt tryck i biljettkassan, men alla ni som köpt biljett kommer bli kontaktade av Ystads Teater.

Vi i Kammaropera Syd sjunger vidare i kulisserna och hoppas att vi alla snart kommer ses.

Var rädda om er själva och varandra, och väl mött i operettens värld!

Varma Hälsningar, Kammaropera Syd.