Tidiga produktioner

2011–2013

Kammaropera Syds två första produktioner, Cosi fan tutte (2011) och Mannen som hatade opera (2012), spelades på Kulturhuset Anders i Höör. Medlen var blygsamma, men de konstnärliga ambitionerna och framgångarna desto större.

Med Händels opera Alcina (2013) ville vi prova att vidga formatet till en turnéproduktion i Rickard Söderbergs regi. Antalet föreställningar utökades och orkestern växte från ett piano till stråkkvartett, blockflöjt och cembalo. Alcina fick fina recensioner och året efter skedde en kraftsamling inför försöket att ta nästa stora steg: att producera föreställningar på Ystad Teater.

I den sceniska konsertproduktionen Vive l’Operétte (2014) tog vi oss för första gången an operettgenren. Även detta år turnerade vi och spelade på fyra olika platser i Skåne.

Framför oss hägrade målet, som var kommande års produktion, nämligen Strauss operett Läderlappen på Ystad Teater. Sommaren 2015 satsade KOS större än någonsin och bjöd på en helaftonsföreställning, med fler sångare på scenen och åtta musiker i diket.

Bildgalleri

Kammaropera Syd
Sommaren 2020: Inställt

Kära publik!

Ingen älskar operett lika mycket som vi i Kammaropera Syd på Ystads Teater och vi har jobbat hela året för att i sommar ge er en fantastisk föreställning med gräddan av Sveriges operasångare.

Men när världen ser ut som den gör just nu är med stor sorg i hjärtat vi tvingas inse att vi inte kommer kunna genomföra sommarens föreställningar på ett ansvarsfullt sätt.

Även om det är en tid kvar till premiär är vi otroligt rädd om vår publik och vill inte locka dem att utsätta sig för onödiga risker.

Dessutom är Kammaropera Syd en liten grupp entusiaster som saknar de stora spelarnas muskler och vi hoppas att ni, vår älskade publik, har förståelse för situationen.

Det vi däremot redan nu kan lova är att operetten Askungen är i tryggt förvar och kommer istället ha premiär den 2:a juli 2021.

Just nu är det högt tryck i biljettkassan, men alla ni som köpt biljett kommer bli kontaktade av Ystads Teater.

Vi i Kammaropera Syd sjunger vidare i kulisserna och hoppas att vi alla snart kommer ses.

Var rädda om er själva och varandra, och väl mött i operettens värld!

Varma Hälsningar, Kammaropera Syd.