Teaterhotellet

2017

Teaterhotellet
Teaterhotellet
Teaterhotellet

Vore det nu möjligt, med ytterligare ett års erfarenheter och lärdomar av att producera operett, att skriva en ny och helt egen pjäs? Frågan ställde vi oss många gånger innan det bestämdes att så, förhoppningsvis, var fallet. Vi gav allt och sjösatte vår nya produktion den 30 juni. Resan gick vidare och av Teaterhotellet gjordes hela 12 utsålda föreställningar, samtidigt som numerären på scenen och i diket utökades till hela 30 sångare och 14 orkestermusiker. En fullskalig uppsättning, en egen operett, efter resan och sex års strävan sedan KOS bildades 2011. Och vilka har gjort denna resa möjlig: jo, vår publik! Och vi är evigt tacksamma!

Gästartister 2017 var bland andra Marianne Mörck, Susanne Resmark, Matilda Paulsson och Sten Sjöstedt.

Ensemblen spelade sina respektive roller med träffsäker inlevelse, som gav ett flyt i händelseförloppet och när alla förenades i ensamblesång, uppnåddes en kulmen som imponerade starkt. Som det kan klinga när både kör och orkester uppnår ett maximum i trycket!


Ystad Allehanda

Bildgalleri

Andreas Paulsson
Sommaren 2020: Inställt

Kära publik!

Ingen älskar operett lika mycket som vi i Kammaropera Syd på Ystads Teater och vi har jobbat hela året för att i sommar ge er en fantastisk föreställning med gräddan av Sveriges operasångare.

Men när världen ser ut som den gör just nu är med stor sorg i hjärtat vi tvingas inse att vi inte kommer kunna genomföra sommarens föreställningar på ett ansvarsfullt sätt.

Även om det är en tid kvar till premiär är vi otroligt rädd om vår publik och vill inte locka dem att utsätta sig för onödiga risker.

Dessutom är Kammaropera Syd en liten grupp entusiaster som saknar de stora spelarnas muskler och vi hoppas att ni, vår älskade publik, har förståelse för situationen.

Det vi däremot redan nu kan lova är att operetten Askungen är i tryggt förvar och kommer istället ha premiär den 2:a juli 2021.

Just nu är det högt tryck i biljettkassan, men alla ni som köpt biljett kommer bli kontaktade av Ystads Teater.

Vi i Kammaropera Syd sjunger vidare i kulisserna och hoppas att vi alla snart kommer ses.

Var rädda om er själva och varandra, och väl mött i operettens värld!

Varma Hälsningar, Kammaropera Syd.