Läderlappen

2015

Läderlappen blev KOS första produktion på Ystad Teater och startskottet för den serie av operetter som vi har producerat på samma scen sedan dess. Det var med andakt och viss försiktighet som vi tog det stora klivet in på Ystad teater. Skulle biljetterna säljas och skulle vi få hela maskineriet att gå runt? Nu vet vi att satsningen gick vägen. Åtta föreställningar planerades, men en nionde fick sättas in då biljetterna sålde slut. Vi gick med stärkt självförtroende in i nästa sommars produktion!

Gästartister i Läderlappen var bland andra Sven Melander, Tommy Juth, Susanne Resmark och Lars Humble.

Läderlappen är en kärleksexplosion, med folklig kamp för fri kärlek. En föreställning som tar operettkonsten in i framtiden.

Expressen

Bildgalleri

Andreas Paulsson
Sommaren 2020: Inställt

Kära publik!

Ingen älskar operett lika mycket som vi i Kammaropera Syd på Ystads Teater och vi har jobbat hela året för att i sommar ge er en fantastisk föreställning med gräddan av Sveriges operasångare.

Men när världen ser ut som den gör just nu är med stor sorg i hjärtat vi tvingas inse att vi inte kommer kunna genomföra sommarens föreställningar på ett ansvarsfullt sätt.

Även om det är en tid kvar till premiär är vi otroligt rädd om vår publik och vill inte locka dem att utsätta sig för onödiga risker.

Dessutom är Kammaropera Syd en liten grupp entusiaster som saknar de stora spelarnas muskler och vi hoppas att ni, vår älskade publik, har förståelse för situationen.

Det vi däremot redan nu kan lova är att operetten Askungen är i tryggt förvar och kommer istället ha premiär den 2:a juli 2021.

Just nu är det högt tryck i biljettkassan, men alla ni som köpt biljett kommer bli kontaktade av Ystads Teater.

Vi i Kammaropera Syd sjunger vidare i kulisserna och hoppas att vi alla snart kommer ses.

Var rädda om er själva och varandra, och väl mött i operettens värld!

Varma Hälsningar, Kammaropera Syd.