Glada Änkan

2016

Operettens renässans i Ystad och Skåne fortsatte med Lehars älskade verk Glada änkan. Erfarenheterna från föregående års uppsättning av Läderlappen gav oss möjlighet till utveckling och eftertanke. Operetten som genre hade visat sig gångbar efter många års frånvaro på teatrarnas repertoar och publiken strömmade till. Inför Glada Änkan vågade KOS nu för första gången satsa på en större produktion med kör, 12 musiker i orkesterdiket och en utökning av antalet föreställningar till 10. Som gästande artister såg vi Lars-Åke Babsan Wilhelmsson och Sven Melander.

Utsålt redan före premiären… de som lyckats få biljetter har att se fram emot en föreställning i högt tempo, vacker för ögat och fyllda med ställvis rent lysande prestationer. Och Skåne har fått en nu operettprimadonna. Succé kallas sådant för.

Skånska Dagbladet

Bildgalleri

Andreas Paulsson
Sommaren 2020: Inställt

Kära publik!

Ingen älskar operett lika mycket som vi i Kammaropera Syd på Ystads Teater och vi har jobbat hela året för att i sommar ge er en fantastisk föreställning med gräddan av Sveriges operasångare.

Men när världen ser ut som den gör just nu är med stor sorg i hjärtat vi tvingas inse att vi inte kommer kunna genomföra sommarens föreställningar på ett ansvarsfullt sätt.

Även om det är en tid kvar till premiär är vi otroligt rädd om vår publik och vill inte locka dem att utsätta sig för onödiga risker.

Dessutom är Kammaropera Syd en liten grupp entusiaster som saknar de stora spelarnas muskler och vi hoppas att ni, vår älskade publik, har förståelse för situationen.

Det vi däremot redan nu kan lova är att operetten Askungen är i tryggt förvar och kommer istället ha premiär den 2:a juli 2021.

Just nu är det högt tryck i biljettkassan, men alla ni som köpt biljett kommer bli kontaktade av Ystads Teater.

Vi i Kammaropera Syd sjunger vidare i kulisserna och hoppas att vi alla snart kommer ses.

Var rädda om er själva och varandra, och väl mött i operettens värld!

Varma Hälsningar, Kammaropera Syd.