En nunna för mycket

2019

I den mest våghalsiga produktionen dittills blev En Nunna För Mycket också den största succén Kammaropera Syd haft, helt utsåld månader innan premiär. På scen möttes för första gången de två legendarerna Marianne Mörck och Sven Melander. Rickard Söderberg stod för manus och sångtexter och regisserade dessutom föreställningen tillsammans med Melker Sörensen. Hela 32 operasångare, fyra dansare och 16 orkestermusiker fyllde Ystad teater med mer skratt, större shownummer och mäktigare ensembler än någonsin förr.

Färgstarkt, flärdfullt och lagom flamsigt. Operetten ”En nunna för mycket” är både ett roligt och välklingande alibi för att låta Franz Lehárs valsmelodier återuppstå i full prakt. (…) Kammaropera Syd har de senaste somrarna gått in hårt för att blåsa bort det traditionella dammet från operettgenren. Med framgång får man säga; årets föreställning ”En nunna för mycket” är slutsåld sedan länge och ambitionerna höga.

Premiär i världsklass i lilla Ystad. Det ni! Medan andra teatrar går på sparlåga över sommaren (och överlåter nöjessfären till friluftsteatrar och buskis) så lever den anrika teatern i Ystad upp. Här glöder kreativiteten! (…) Man tramsar aldrig med sången. Den är genomgående i toppklass. Tillsammans verkar denna ensemble ha belönats med alla priser och stipendier och utmärkelser som finns att få.

Bildgalleri