En nunna för mycket

2019

I den mest våghalsiga produktionen dittills blev En Nunna För Mycket också den största succén Kammaropera Syd haft, helt utsåld månader innan premiär. På scen möttes för första gången de två legendarerna Marianne Mörck och Sven Melander. Rickard Söderberg stod för manus och sångtexter och regisserade dessutom föreställningen tillsammans med Melker Sörensen. Hela 32 operasångare, fyra dansare och 16 orkestermusiker fyllde Ystad teater med mer skratt, större shownummer och mäktigare ensembler än någonsin förr.

Färgstarkt, flärdfullt och lagom flamsigt. Operetten ”En nunna för mycket” är både ett roligt och välklingande alibi för att låta Franz Lehárs valsmelodier återuppstå i full prakt. (…) Kammaropera Syd har de senaste somrarna gått in hårt för att blåsa bort det traditionella dammet från operettgenren. Med framgång får man säga; årets föreställning ”En nunna för mycket” är slutsåld sedan länge och ambitionerna höga.

DN

Premiär i världsklass i lilla Ystad. Det ni! Medan andra teatrar går på sparlåga över sommaren (och överlåter nöjessfären till friluftsteatrar och buskis) så lever den anrika teatern i Ystad upp. Här glöder kreativiteten! (…) Man tramsar aldrig med sången. Den är genomgående i toppklass. Tillsammans verkar denna ensemble ha belönats med alla priser och stipendier och utmärkelser som finns att få.

JPS Media

Bildgalleri

Andreas Paulsson
Sommaren 2020: Inställt

Kära publik!

Ingen älskar operett lika mycket som vi i Kammaropera Syd på Ystads Teater och vi har jobbat hela året för att i sommar ge er en fantastisk föreställning med gräddan av Sveriges operasångare.

Men när världen ser ut som den gör just nu är med stor sorg i hjärtat vi tvingas inse att vi inte kommer kunna genomföra sommarens föreställningar på ett ansvarsfullt sätt.

Även om det är en tid kvar till premiär är vi otroligt rädd om vår publik och vill inte locka dem att utsätta sig för onödiga risker.

Dessutom är Kammaropera Syd en liten grupp entusiaster som saknar de stora spelarnas muskler och vi hoppas att ni, vår älskade publik, har förståelse för situationen.

Det vi däremot redan nu kan lova är att operetten Askungen är i tryggt förvar och kommer istället ha premiär den 2:a juli 2021.

Just nu är det högt tryck i biljettkassan, men alla ni som köpt biljett kommer bli kontaktade av Ystads Teater.

Vi i Kammaropera Syd sjunger vidare i kulisserna och hoppas att vi alla snart kommer ses.

Var rädda om er själva och varandra, och väl mött i operettens värld!

Varma Hälsningar, Kammaropera Syd.