Askungen – en operettsaga för vuxna

Sommaren 2020: Inställt

Karaktärerna i Askungen – en operettsaga för vuxna

Askungen – en operettsaga för vuxna

KammarOpera Syd bjuder på en operettfars med en av de mest ikoniska prinsessorna i centrum. Runt Askungen kretsar styvsystrar, prinsar, stalledrängar och féer.  Vi skulle inte bli förvånade om balen kanske får besök av Snövit, Törnrosa och Belle… vad händer när man ställer alla dessa prinsessor på samma scen?

Efter 5 år med utsålda hus är KammarOpera Syd redo att presentera Askungen; en sagooperett för vuxna! I rollen som Askungen ser vi musikalsuccén Nina Pressing och Styvmamman gestaltas av Rickard Söderberg. 

Den storslagna musiken är från senare delen av operetthistorien, fylld av örhängen som senare blivit kända som musikal- och jazzstandards. Självklart framförd från ett fullsatt orkesterdike.

KammarOpera syd är Sveriges ledande operettsällskap och på scen samlas gräddan av svenska operasångare i en ensemble som saknar motstycke på svenska operahus idag.

Sommarens drömbesättning består bl.a av Lars Arvidson, Matilda Paulsson, Vivianne Holmberg, Susanna Stern, Carolina Sandgren, Martin Vanberg, Maria Streijffert, Anton Ljungqvist, Susanne Resmark, Karolina Andersson, Jakob Högström och Carl Ackerfeldt.

Konstnärligt Team

Regi: Melker Sörensen

Dirigent: Jonas Samuelsson

Libretto: Rickard Söderberg

Kostym: Linda Ernemar

Ljus: Sara Andersson

Mask: Kristian Pehrsson 

Arrangemang: Nils-Petter Ankarblom

Fotograf: Andreas Paulsson

På Scen

Nina Pressing

Rickard Söderberg

Lotte Ohlander 

Elinor Fryklund

John Löfgren

Maria Streijffert

Anton Ljungqvist 

Jakob Högström

Carl Ackerfeldt

Lars Arvidson

Carolina Sandgren

På Scen

Susanne Resmark 

Martin Vanberg 

Matilda Paulsson

Vivianne Holmberg

Susanna Stern

Karolina Andersson

Elisabeth Einarsdottir

Kristine Nowlain

Lisa Löfqvist

Caspar Engdahl

På Scen

Fredrik Andersson

Andreas Paulsson

Dominique Wooten

Kristian Pehrsson

Leila Jung

Kajsa Petersson

Sommaren 2020: Inställt

Kära publik!

Ingen älskar operett lika mycket som vi i Kammaropera Syd på Ystads Teater och vi har jobbat hela året för att i sommar ge er en fantastisk föreställning med gräddan av Sveriges operasångare.

Men när världen ser ut som den gör just nu är med stor sorg i hjärtat vi tvingas inse att vi inte kommer kunna genomföra sommarens föreställningar på ett ansvarsfullt sätt.

Även om det är en tid kvar till premiär är vi otroligt rädd om vår publik och vill inte locka dem att utsätta sig för onödiga risker.

Dessutom är Kammaropera Syd en liten grupp entusiaster som saknar de stora spelarnas muskler och vi hoppas att ni, vår älskade publik, har förståelse för situationen.

Det vi däremot redan nu kan lova är att operetten Askungen är i tryggt förvar och kommer istället ha premiär den 2:a juli 2021.

Just nu är det högt tryck i biljettkassan, men alla ni som köpt biljett kommer bli kontaktade av Ystads Teater.

Vi i Kammaropera Syd sjunger vidare i kulisserna och hoppas att vi alla snart kommer ses.

Var rädda om er själva och varandra, och väl mött i operettens värld!

Varma Hälsningar, Kammaropera Syd.